Burger od cvekle i pirinča
Uz mikrozeleniš
45 minuta 4 porcije
Cvekla u hamburgeru? Burger od cvekle i smeđeg basmati pirinča čini ga ne samo vegetarijanskim, već i avanturističkim roštiljem. Ne zaboravi da ga kombinuješ sa tzatziki sosom i mikrozelenišem, za savršeno zdrav obrok bez mesa.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
2 kašike | Maslinovo ulje |
1/2 glavice | Crni luk |
2 čena | Beli luk |
1 konzerva | Pasulj |
1 šolja | Basmati pirinač |
1 šolja | Izrendana cvekla |
3 kašike | Brašno |
2 kašike | Mirođija |
1 kašičica | Morska so |
1 veliki | Avokado |
4 kom. | Lepinje za pljeskavice |
30g | Mikrozeleniš |
Priprema
Zagrej rernu na 220°C i obloži pleh papirom za pečenje.
U malom tiganju zagrej jednu kašiku ulja na umerenoj vatri. Dodaj crni i beli luk, prži mešajući dok ne omekša, oko 5 minuta.
Prebaci u blender, dodaj pasulj, pirinač, cveklu, brašno, mirođiju i so. Izblendaj smešu da se sastojci objedine, ali ne toliko da se pretvore u pastu. Oblikuj smešu u 4 pljeskavice.
Lagano premaži pljeskavice sa preostalom 1 kašikom ulja i stavi na pleh. Peci dok ne porumeni na dnu, oko 15 minuta. Preokreni i ispeci drugu stranu dok takođe ne porumeni, još oko 10 minuta.
U srednjoj činiji pomešaj jogurt, krastavac, ulje, mirođiju, mentu, sirće, beli luk i so.
Stavi gotove pljeskavice u lepinje, dodaj avokado, tzatziki i mikrozeleniš.