Burito sa tofu sirom
Uz mikrozeleniš
25 minuta 4 porcije
Započni dan sito uz veganski burito. Ovaj zdrav i ukusan obrok možeš servirati u tortilji ili u tanjiru, i to u bilo koje doba dana!
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
250g | Tofu sir |
1 kašika | Maslinovo ulje |
1/4 kašičice | So |
1/4 šolje | Indijski orah |
1/4 šolje | Suvo grožđe |
1/2 šolje | Celer |
1/4 šolje | Crveni luk |
1/2 šolje | Jabuka |
1/4 šolje | Korijander |
1/4 kašičice | Biber |
2-3 kašičice | Kari u prahu |
2-3 kašike | Posni majonez |
1 kašika | Agava sirup |
1 kašika | Jabukovo sirće |
50g | Mikrozeleniš |
Priprema
Sa papirnim ubrusom u ruci, istisni vodu iz tofua i iseci ga na kockice.
U velikom tiganju zagrej ulje na umerenoj vatri. Dodaj so i biber u ulje pa zatim dodaj tofu. Isprži sa svih strana dok tofu ne postane zlatne boje.
Ispržen tofu stavi u posudu. Dodaj suvo grožđe, luk, jabuku, celer, indijski orah, korijander i promešaj.
Dodaj začine, posni majonez, sirup od agave i sirće.
Okusi, začini solju i biberom po ukusu.
Serviraj uz mikrozeleniš u tortilji ili u činiji.