Burito sa tofu sirom

Uz mikrozeleniš

25 minuta    4 porcije

Započni dan sito uz veganski burito. Ovaj zdrav i ukusan obrok možeš servirati u tortilji ili u tanjiru, i to u bilo koje doba dana!

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

250g Tofu sir
1 kašika Maslinovo ulje
1/4 kašičice So
1/4 šolje Indijski orah
1/4 šolje Suvo grožđe
1/2 šolje Celer
1/4 šolje Crveni luk
1/2 šolje Jabuka
1/4 šolje Korijander
1/4 kašičice Biber
2-3 kašičice Kari u prahu
2-3 kašike Posni majonez
1 kašika Agava sirup
1 kašika Jabukovo sirće
50g Mikrozeleniš

Priprema

Sa papirnim ubrusom u ruci, istisni vodu iz tofua i iseci ga na kockice.

U velikom tiganju zagrej ulje na umerenoj vatri. Dodaj so i biber u ulje pa zatim dodaj tofu. Isprži sa svih strana dok tofu ne postane zlatne boje.

Ispržen tofu stavi u posudu. Dodaj suvo grožđe, luk, jabuku, celer, indijski orah, korijander i promešaj.

Dodaj začine, posni majonez, sirup od agave i sirće.

Okusi, začini solju i biberom po ukusu.

Serviraj uz mikrozeleniš u tortilji ili u činiji.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.