Gazpaćo od šargarepe
Uz mikrozeleniš
30 minuta 4 porcije
Lagan ručak uz tanjir gazpaća sa šargarepom, limunskom travom i mikrozelenišem.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
1 stabljika | Limunska trava |
450g | Šargarepa |
400ml | Kokosovo mleko |
1 čen | Beli luk |
2 kašike | Maslinovo ulje |
2 kašike | Balzamsko sirće |
1 kašičica | Crvena kari pasta |
1/2 šolje | Voda |
1/2 kašičice | So i biber |
30g | Mikrozeleniš |
Priprema
Pripremi limunsku travu tako što ćeš odseći kraj korena i gornji deo stabljike. Ukloni jedan ili dva sloja spoljnih listova i fino iseckaj nežni, aromatični deo limunske trave.
Stavi u blender limunsku travu, šargarepu, kokosovo mleko, beli luk, maslinovo ulje, sirće, pastu od crvenog karija, vodu i nekoliko izdašnih prstohvata soli i bibera. Blendiraj dok smeša ne postane potpuno glatka.
Ohladi najmanje 4 sata. Ako se supe zgusnu u frižideru, umešaj ih sa još malo hladne vode. Dodaj još soli i bibera, po ukusu.
Prelij porcije maslinovim uljem i mikrozelenišem. Dekoriši semenom konoplje ili lana i uživaj.