Gazpaćo od šargarepe

Uz mikrozeleniš

30 minuta    4 porcije

Lagan ručak uz tanjir gazpaća sa šargarepom, limunskom travom i mikrozelenišem.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

1 stabljika Limunska trava
450g Šargarepa
400ml Kokosovo mleko
1 čen Beli luk
2 kašike Maslinovo ulje
2 kašike Balzamsko sirće
1 kašičica Crvena kari pasta
1/2 šolje Voda
1/2 kašičice So i biber
30g Mikrozeleniš

Priprema

Pripremi limunsku travu tako što ćeš odseći kraj korena i gornji deo stabljike. Ukloni jedan ili dva sloja spoljnih listova i fino iseckaj nežni, aromatični deo limunske trave.

Stavi u blender limunsku travu, šargarepu, kokosovo mleko, beli luk, maslinovo ulje, sirće, pastu od crvenog karija, vodu i nekoliko izdašnih prstohvata soli i bibera. Blendiraj dok smeša ne postane potpuno glatka.

Ohladi najmanje 4 sata. Ako se supe zgusnu u frižideru, umešaj ih sa još malo hladne vode. Dodaj još soli i bibera, po ukusu.

Prelij porcije maslinovim uljem i mikrozelenišem. Dekoriši semenom konoplje ili lana i uživaj.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.