Pečeni krompir sa sirom
Uz mikrozeleniš
40 minuta 4 porcije
Danas pravimo grilovani krompir koji se hrskavo topi u ustima čim se zagrize! Veoma je jednostavan za pravljenje jer se jelo sastoji od samo 5 sastojaka.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
1kg | Krompir |
2 kašike | Maslinovo ulje |
1/2 kašičice | So i biber |
1/2 kašičice | Prah belog luka |
1/2 šolje | Gorgonzola sir |
2 kašike | Seckanog vlašca |
1 kašika | Seckano bilje |
30g | Mikrozeleniš |
Priprema
Zagrej roštilj na najvišoj temperaturi. Pusti da se zagreva najmanje 15 minuta.
Dok se roštilj zagreva, spoji dva lista folije. Presavij ivice da napraviš neku vrstu barijere. Stavi krompir u pakovanje od folije i pokapaj maslinovo ulje. Pospi so, biber i beli luk u prahu. Dobro promešaj, premaži svaki krompir. Pakovanje folije stavi na lim za pečenje tako da ga je lako preneti na roštilj.
Stavi pakovanje folije na roštilj i zatvori roštilj. Peci 15 do 20 minuta, dok krompir ne omekša viljuškom i postane malo hrskav. Kada krompir omekša, pospi gorgonzolu i pokrij roštilj na 1 minut. Skini pakovanje folije i pospi sveže začinsko bilje.
Dodaj mikrozeleniš.