Pečeni krompir sa sirom

Uz mikrozeleniš

40 minuta    4 porcije

Danas pravimo grilovani krompir koji se hrskavo topi u ustima čim se zagrize! Veoma je jednostavan za pravljenje jer se jelo sastoji od samo 5 sastojaka.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

1kgKrompir
2 kašikeMaslinovo ulje
1/2 kašičiceSo i biber
1/2 kašičicePrah belog luka
1/2 šoljeGorgonzola sir
2 kašikeSeckanog vlašca
1 kašikaSeckano bilje
30gMikrozeleniš

Priprema

Zagrej roštilj na najvišoj temperaturi. Pusti da se zagreva najmanje 15 minuta.

Dok se roštilj zagreva, spoji dva lista folije. Presavij ivice da napraviš neku vrstu barijere. Stavi krompir u pakovanje od folije i pokapaj maslinovo ulje. Pospi so, biber i beli luk u prahu. Dobro promešaj, premaži svaki krompir. Pakovanje folije stavi na lim za pečenje tako da ga je lako preneti na roštilj.

Stavi pakovanje folije na roštilj i zatvori roštilj. Peci 15 do 20 minuta, dok krompir ne omekša viljuškom i postane malo hrskav. Kada krompir omekša, pospi gorgonzolu i pokrij roštilj na 1 minut. Skini pakovanje folije i pospi sveže začinsko bilje.

Dodaj mikrozeleniš.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.