Besplatna dostava za narudžbine od 680 dinara!

Kinoa salata sa boranijom

Uz Mikro Suncokret

30 minuta    4 porcije

Danas spremamo salatu od zelene boranije, kinoe i Mikro Suncokreta! Ovaj miks namirnica ti omogućava obrok bogat vlaknima, mineralima, zdravim mastima i proteinima. Ovo je prava veganska kombinacija u kojoj ćeš uživati, bilo za ručak ili za laganu večeru.

Pakovanje Mikro Suncokret mikrozelenis mikrobilje

Mikro
Suncokret

Ovaj moćni mikrozeleniš ima izražen orašast ukus i hrskavost. Guste stabljike i snažni listovi čine Mikro Suncokret savršenom osnovom za salatu. Zbog orašastog ukusa lako ga je uklopiti u mnoge vrste jela, bilo da su slana, kisela ili slatka.

Sastojci

1/3 šoljeKinoa
300gZelena boranija
1 iseckanBrokoli
1 iseckanaŠargarepa
1 isceđenLimun
1 kašičicaSenf
1 čenBeli luk
1/2 kašičiceSo
1/2 kašičiceMleveni biber
1/8 kašičiceDimljena paprika
1/3 šoljeMaslinovo ulje
100gMikro Suncokret

Priprema

Isperi kinou u cediljci i dodaj je u lonac zajedno sa 2/3 šolje vode. Pusti da provri, smanji toplotu na minimum i pokrij. Kuvaj dok ne omekša, oko 15 minuta. Nakon toga, skloni sa vatre i ostavi da odstoji 5 minuta.

Dok se kinoa kuva, dovedi do vrenja veliki lonac blago posoljene vode. Dodaj boraniju i kuvaj je samo 1-2 minuta. Izvadi je iz lonca šupljikavom kašikom i odmah stavi u posudu sa ledenom vodom. Osuši i iseci boraniju na krupnije komade.

Koristeći istu vodu (dospi još ako je potrebno), dodaj brokoli. Kuvaj 1-2 minuta, a zatim stavi u istu posudu sa ledenom vodom u kojoj je boranija. Iscedi vodu i ostavi ih da se osuše.

Dodaj blanširano povrće i kinou u veliku posudu zajedno sa kockicama šargarepe i sa Mikro Suncokretom.

U maloj posudi ili zidarskoj tegli umuti čen belog luka, limunov sok i senf, dok se beli luk ne rastvori. Polako umuti maslinovo ulje i začini solju, biberom i prstohvatom dimljene paprike.

Prelij dresing preko kinoa salate, promešaj i posluži odmah.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.