Kinoa salata sa boranijom

Uz mikrozeleniš

30 minuta    4 porcije

Danas spremamo salatu od zelene boranije, kinoe i mikrozeleniša! Ovaj miks namirnica ti omogućava obrok bogat vlaknima, mineralima, zdravim mastima i proteinima. Ovo je prava veganska kombinacija u kojoj ćeš uživati, bilo za ručak ili za laganu večeru.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

1/3 šoljeKinoa
300gZelena boranija
1 iseckanBrokoli
1 iseckanaŠargarepa
1 isceđenLimun
1 kašičicaSenf
1 čenBeli luk
1/2 kašičiceSo
1/2 kašičiceMleveni biber
1/8 kašičiceDimljena paprika
1/3 šoljeMaslinovo ulje
100gMikrozeleniš

Priprema

Isperi kinou u cediljci i dodaj je u lonac zajedno sa 2/3 šolje vode. Pusti da provri, smanji toplotu na minimum i pokrij. Kuvaj dok ne omekša, oko 15 minuta. Nakon toga, skloni sa vatre i ostavi da odstoji 5 minuta.

Dok se kinoa kuva, dovedi do vrenja veliki lonac blago posoljene vode. Dodaj boraniju i kuvaj je samo 1-2 minuta. Izvadi je iz lonca šupljikavom kašikom i odmah stavi u posudu sa ledenom vodom. Osuši i iseci boraniju na krupnije komade.

Koristeći istu vodu (dospi još ako je potrebno), dodaj brokoli. Kuvaj 1-2 minuta, a zatim stavi u istu posudu sa ledenom vodom u kojoj je boranija. Iscedi vodu i ostavi ih da se osuše.

Dodaj blanširano povrće i kinou u veliku posudu zajedno sa kockicama šargarepe i sa mikrozelenišom.

U maloj posudi ili zidarskoj tegli umuti čen belog luka, limunov sok i senf, dok se beli luk ne rastvori. Polako umuti maslinovo ulje i začini solju, biberom i prstohvatom dimljene paprike.

Dodaj mikrozeleniš, prelij dresing preko kinoa salate, promešaj i posluži!

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.