Krem supa od brokolija
Uz mikrozeleniš
45 minuta 6 porcija
Sezona supa, potaža i čorbi je zvanično otvorena! Kako uklopiti tople jesenje i sveže prolećne ukuse u istom obroku? Krem supa od brokolija, u kombinaciji sa mikrozelenišem doneće ti osmeh na lice i toplinu u stomaku.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
1 glavica | Brokoli |
4 kašike | Maslinovo ulje |
1 kom. | Praziluk |
1 kom. | Tikvica |
2 kom. | Krompir |
3 kašike | Puter |
4-5 šoljica | Bujon od povrća |
1/2 šolje | Parmezan |
1/4 šolje | Punomasno mleko |
50g | Mikrozeleniš |
Priprema
Operi brokoli, razdvoji glavicu na komade i stavu u posudu.
U velikoj šerpi zagrej 2 kašike maslinovog ulja i dodaj praziluk. Prži na srednjoj vatri 1-2 minuta dok ne omekša.
Dodaj preostalo maslinovo ulje, krompir i tikvice. Promešaj i kuvaj 2-3 minuta dok krompir ne počne da se lepi za dno šerpe (ali ne da gori).
U ovom trenutku dodaj bujon od piletine/povrća, brokoli i sačekaj da proključa. Smanji vatru i kuvaj dok krompir ne omekša, oko 15 minuta. Dodaj mikrozeleniš i dinstaj još 5-10 minuta.
Sipaj supu u blender i miksaj na maloj brzini dok ne nestanu veći komadi. Dodaj puter i parmezan, nastavi da blendaš na većoj brzini dok supa ne postane glatka i kremasta.
Probaj supu i ako više voliš kremastiju, dodaj punomasno mleko i miksaj još 10 sekundi. Dodaj so i biber ako je potrebno.
Sipaj supu u činije i serviraj sa šakom svežeg mikrozeleniša.