Krem supa od brokolija

Uz mikrozeleniš

45 minuta    6 porcija

Sezona supa, potaža i čorbi je zvanično otvorena! Kako uklopiti tople jesenje i sveže prolećne ukuse u istom obroku? Krem supa od brokolija, u kombinaciji sa mikrozelenišem doneće ti osmeh na lice i toplinu u stomaku.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

1 glavicaBrokoli
4 kašikeMaslinovo ulje
1 kom.Praziluk
1 kom.Tikvica
2 kom.Krompir
3 kašikePuter
4-5 šoljicaBujon od povrća
1/2 šoljeParmezan
1/4 šoljePunomasno mleko
50gMikrozeleniš

Priprema

Operi brokoli, razdvoji glavicu na komade i stavu u posudu.

U velikoj šerpi zagrej 2 kašike maslinovog ulja i dodaj praziluk. Prži na srednjoj vatri 1-2 minuta dok ne omekša.

Dodaj preostalo maslinovo ulje, krompir i tikvice. Promešaj i kuvaj 2-3 minuta dok krompir ne počne da se lepi za dno šerpe (ali ne da gori).

U ovom trenutku dodaj bujon od piletine/povrća, brokoli i sačekaj da proključa. Smanji vatru i kuvaj dok krompir ne omekša, oko 15 minuta. Dodaj mikrozeleniš i dinstaj još 5-10 minuta.

Sipaj supu u blender i miksaj na maloj brzini dok ne nestanu veći komadi. Dodaj puter i parmezan, nastavi da blendaš na većoj brzini dok supa ne postane glatka i kremasta.

Probaj supu i ako više voliš kremastiju, dodaj punomasno mleko i miksaj još 10 sekundi. Dodaj so i biber ako je potrebno.

Sipaj supu u činije i serviraj sa šakom svežeg mikrozeleniša.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.