Krompir sa grčkim jogurtom
Uz mikrozeleniš
60 minuta
2 porcije
Danas spremamo nešto između pečenog krompira, pire krompira i pomfrita! Zasuci rukave, spremi sastojke i otkrivamo ti ovaj genijalni trik. Kako bi krompir dobio zanimljiv obrt, dodaj dozu mikrozeleniša.

Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
| 1kg | Beli krompir |
| 2 kašike | Maslinovo ulje |
| 1 kašičica | Limunova kora |
| 1 kašičica | So |
| 1 kašičica | Biber |
| 1 kom. | Grčki jogurt |
| 30g | Mikrozeleniš |
Priprema
Skuvaj krompir u slanoj vodi, oko 20 minuta dok ne postane al dente.
Zagrej rernu na 220°C.
Krompir rasporedi na plehu obloženim papirom za pečenje i spljošti ga spatulom ili većom kašikom na oko 1-2 cm debljine.
Začini uljem, limunovom korom, solju i biberom. Dobro utrljaj i peci na srednjoj rešetki oko 35-40 minuta dok ne porumeni.
Serviraj vruć krompir sa grčkim jogurtom i mikrozelenišem.