Krompir sa grčkim jogurtom

Uz mikrozeleniš

60 minuta    2 porcije

Danas spremamo nešto između pečenog krompira, pire krompira i pomfrita! Zasuci rukave, spremi sastojke i otkrivamo ti ovaj genijalni trik. Kako bi krompir dobio zanimljiv obrt, dodaj dozu mikrozeleniša.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

1kg Beli krompir
2 kašike Maslinovo ulje
1 kašičica Limunova kora
1 kašičica So
1 kašičica Biber
1 kom. Grčki jogurt
30g Mikrozeleniš

Priprema

Skuvaj krompir u slanoj vodi, oko 20 minuta dok ne postane al dente.

Zagrej rernu na 220°C.

Krompir rasporedi na plehu obloženim papirom za pečenje i spljošti ga spatulom ili većom kašikom na oko 1-2 cm debljine.

Začini uljem, limunovom korom, solju i biberom. Dobro utrljaj i peci na srednjoj rešetki oko 35-40 minuta dok ne porumeni.

Serviraj vruć krompir sa grčkim jogurtom i mikrozelenišem.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.