Krompir sa grčkim jogurtom

Uz Mikro Rotkvicu

60 minuta    2 porcije

Danas spremamo nešto između pečenog krompira, pire krompira i pomfrita! Zasuci rukave, spremi sastojke i otkrivamo ti ovaj genijalni trik. Kako bi krompir dobio zanimljiv obrt, dodaj dozu Mikro Rotkvice.

Pakovanje Mikro Rotkvica mikrozelenis mikrobilje

Mikro
Rotkvica

Mikro Rotkvica je ljutkast i konkretan zeleniš čiji je ukus potpuno nalik ukusu ploda rotkvice. Odličan je dodatak bilo kojoj salati, sendviču ili gotovom jelu. Kada želiš da u svom obroku uneseš malo ljutine, iskoristi akcenat Mikro Rotkvice.

Sastojci

1kgBeli krompir
2 kašikeMaslinovo ulje
1 kašičicaLimunova kora
1 kašičicaSo
1 kašičicaBiber
1 kom.Grčki jogurt
30gMikro Rotkvica

Priprema

Skuvaj krompir u slanoj vodi, oko 20 minuta dok ne postane al dente.

Zagrej rernu na 220°C.

Krompir rasporedi na plehu obloženim papirom za pečenje i spljošti ga spatulom ili većom kašikom na oko 1-2 cm debljine.

Začini uljem, limunovom korom, solju i biberom. Dobro utrljaj i peci na srednjoj rešetki oko 35-40 minuta dok ne porumeni.

Serviraj vruć krompir sa grčkim jogurtom i Mikro Rotkvicom.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.