Krompir sa grčkim jogurtom
Uz Mikro Rotkvicu
60 minuta
2 porcije
Danas spremamo nešto između pečenog krompira, pire krompira i pomfrita! Zasuci rukave, spremi sastojke i otkrivamo ti ovaj genijalni trik. Kako bi krompir dobio zanimljiv obrt, dodaj dozu Mikro Rotkvice.
Mikro
Rotkvica
Mikro Rotkvica je ljutkast i konkretan zeleniš čiji je ukus potpuno nalik ukusu ploda rotkvice. Odličan je dodatak bilo kojoj salati, sendviču ili gotovom jelu. Kada želiš da u svom obroku uneseš malo ljutine, iskoristi akcenat Mikro Rotkvice.
Sastojci
1kg | Beli krompir |
2 kašike | Maslinovo ulje |
1 kašičica | Limunova kora |
1 kašičica | So |
1 kašičica | Biber |
1 kom. | Grčki jogurt |
30g | Mikro Rotkvica |
Priprema
Skuvaj krompir u slanoj vodi, oko 20 minuta dok ne postane al dente.
Zagrej rernu na 220°C.
Krompir rasporedi na plehu obloženim papirom za pečenje i spljošti ga spatulom ili većom kašikom na oko 1-2 cm debljine.
Začini uljem, limunovom korom, solju i biberom. Dobro utrljaj i peci na srednjoj rešetki oko 35-40 minuta dok ne porumeni.
Serviraj vruć krompir sa grčkim jogurtom i Mikro Rotkvicom.