Lagan pasulj sa kuskusom
Uz mikrozeleniš
20 minuta 2 porcije
Pred tobom je jedan dobro izbalansiran porodični recept koji će ti sigurno ulepšati dan. Ukusno, prilagođeno deci, potpuno na biljnoj bazi i spremno očas posla!
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
2 konzerve | Pasulj |
2 šolje | Kuskus |
1/2 šolje | Maslinovo ulje |
10 čena | Beli luk |
1/2 kom. | Crveni luk |
1 kašičica | Slatka paprika |
3/4 kašičice | So |
1/2 kašičice | Mleveni kim |
2 kriške | Limun |
20g | Mikrozeleniš |
Priprema
Ocedi pasulj i dobro ga isperi.
Kuvaj kus-kus prema uputstvu na pakovanju.
Dok se kus-kus kuva, dodaj maslinovo ulje, beli i crveni luk u veliki tiganj ili rernu i stavi na srednju temperaturu.
Zagrej ulje, beli i crni luk na temperaturi zajedno, često mešajući, oko 8-10 minuta, dok ulje ne postane penasto, a beli i crni luk ne budu mekani i svilenkasti, ali ne porumene.
Dodaj pasulj, so i papriku u mešavinu luka i lagano promešaj da se ne zagreje (oko 2 minuta). Dodaj još soli po potrebi.
Posluži pasulj na kus-kusu uz mikrozeleniš i dosta sveže isceđenog limuna preko.