Lagan pasulj sa kuskusom

Uz mikrozeleniš

20 minuta    2 porcije

Pred tobom je jedan dobro izbalansiran porodični recept koji će ti sigurno ulepšati dan. Ukusno, prilagođeno deci, potpuno na biljnoj bazi i spremno očas posla!

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

2 konzervePasulj
2 šoljeKuskus
1/2 šoljeMaslinovo ulje
10 čenaBeli luk
1/2 kom.Crveni luk
1 kašičicaSlatka paprika
3/4 ​​kašičiceSo
1/2 kašičiceMleveni kim
2 kriškeLimun
20gMikrozeleniš

Priprema

Ocedi pasulj i dobro ga isperi.

Kuvaj kus-kus prema uputstvu na pakovanju.

Dok se kus-kus kuva, dodaj maslinovo ulje, beli i crveni luk u veliki tiganj ili rernu i stavi na srednju temperaturu.

Zagrej ulje, beli i crni luk na temperaturi zajedno, često mešajući, oko 8-10 minuta, dok ulje ne postane penasto, a beli i crni luk ne budu mekani i svilenkasti, ali ne porumene.

Dodaj pasulj, so i papriku u mešavinu luka i lagano promešaj da se ne zagreje (oko 2 minuta). Dodaj još soli po potrebi.

Posluži pasulj na kus-kusu uz mikrozeleniš i dosta sveže isceđenog limuna preko.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.