Besplatna dostava za narudžbine od 680 dinara!

Lagan pasulj sa kuskusom

Uz Mikro Grašak

20 minuta    2 porcije

Pred tobom je jedan dobro izbalansiran porodični recept koji će ti sigurno ulepšati dan. Ukusno, prilagođeno deci, potpuno na biljnoj bazi i spremno očas posla!

Pakovanje Mikro Grašak mikrozelenis mikrobilje

Mikro
Grašak

Mikro Grašak je blago slatkog ukusa. Dodaj svežinu svojim jelima uz pomoć hrskave teksture listova ovog super mladog graška. Napravi pesto sos, dodaj ga u salatu ili domaći potaž.

Sastojci

2 konzervePasulj
2 šoljeKuskus
1/2 šoljeMaslinovo ulje
10 čenaBeli luk
1/2 kom.Crveni luk
1 kašičicaSlatka paprika
3/4 ​​kašičiceSo
1/2 kašičiceMleveni kim
2 kriškeLimun
20gMikro Grašak

Priprema

Ocedi pasulj i dobro ga isperi.

Kuvaj kus-kus prema uputstvu na pakovanju.

Dok se kus-kus kuva, dodaj maslinovo ulje, beli i crveni luk u veliki tiganj ili rernu i stavi na srednju temperaturu.

Zagrej ulje, beli i crni luk na temperaturi zajedno, često mešajući, oko 8-10 minuta, dok ulje ne postane penasto, a beli i crni luk ne budu mekani i svilenkasti, ali ne porumene.

Dodaj pasulj, so i papriku u mešavinu luka i lagano promešaj da se ne zagreje (oko 2 minuta). Dodaj još soli po potrebi.

Posluži pasulj na kus-kusu uz Mikro Grašak i dosta sveže isceđenog limuna preko.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.