Obrok salata sa keljom
Uz mikrozeleniš
20 minuta
2 porcije
Obrok salate su sjajna hrana kada god poželiš zdravlje na tanjiru. Tofu salata sa keljom, mikrozelenišem i dresingom od tahinija je upravo takav obrok. Oduševiće te njene boje i aromatičan ukus!

Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
| 4 šolje | Kelj |
| 200g | Tofu sir |
| 1 kašika | Soja sos |
| 2 kašike | Maslinovo ulje |
| 1 kom. | Avokado |
| 1 šolja | Iseckani kupus |
| 30g | Mikrozeleniš |
Priprema
Zagrej tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i dodaj isečeni tofu. Odmah nakon toga dodaj soja sos i prži tofu kocke dok ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta. Odloži u posudu da se ohladi.
Pripremi kelj i kupus i dodaj sastojke u posudu sa tofu sirom.
Sipaj tahini preko po sopstevenom ukusu i promešaj sve u činiji dok dresing ne obloži kelj.
Salatu serviraj sa mikrozelenišem, avokadom i dodatnim dresingom po želji.