Obrok salata sa keljom
Uz mikrozeleniš
20 minuta 2 porcije
Obrok salate su sjajna hrana kada god poželiš zdravlje na tanjiru. Tofu salata sa keljom, mikrozelenišem i dresingom od tahinija je upravo takav obrok. Oduševiće te njene boje i aromatičan ukus!
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
4 šolje | Kelj |
200g | Tofu sir |
1 kašika | Soja sos |
2 kašike | Maslinovo ulje |
1 kom. | Avokado |
1 šolja | Iseckani kupus |
30g | Mikrozeleniš |
Priprema
Zagrej tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i dodaj isečeni tofu. Odmah nakon toga dodaj soja sos i prži tofu kocke dok ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta. Odloži u posudu da se ohladi.
Pripremi kelj i kupus i dodaj sastojke u posudu sa tofu sirom.
Sipaj tahini preko po sopstevenom ukusu i promešaj sve u činiji dok dresing ne obloži kelj.
Salatu serviraj sa mikrozelenišem, avokadom i dodatnim dresingom po želji.