Obrok salata sa keljom
Uz Mikro Suncokret
20 minuta
2 porcije
Obrok salate su sjajna hrana kada god poželiš zdravlje na tanjiru. Tofu salata sa keljom, Mikro Suncokretom i dresingom od tahinija je upravo takav obrok. Oduševiće te njene boje i aromatičan ukus!
Mikro
Suncokret
Ovaj moćni mikrozeleniš ima izražen orašast ukus i hrskavost. Guste stabljike i snažni listovi čine Mikro Suncokret savršenom osnovom za salatu. Zbog orašastog ukusa lako ga je uklopiti u mnoge vrste jela, bilo da su slana, kisela ili slatka.
Sastojci
4 šolje | Kelj |
200g | Tofu sir |
1 kašika | Soja sos |
2 kašike | Maslinovo ulje |
1 kom. | Avokado |
1 šolja | Iseckani kupus |
30g | Mikro Suncokret |
Priprema
Zagrej tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i dodaj isečeni tofu. Odmah nakon toga dodaj soja sos i prži tofu kocke dok ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta. Odloži u posudu da se ohladi.
Pripremi kelj i kupus i dodaj sastojke u posudu sa tofu sirom.
Sipaj tahini preko po sopstevenom ukusu i promešaj sve u činiji dok dresing ne obloži kelj.
Salatu serviraj sa Mikro Suncokretom, avokadom i dodatnim dresingom po želji.