Palenta od slatkog krompira
Uz mikrozeleniš
45 minuta
2 porcije
Konkretan doručak ili lagana večera. Palenta važi za jedno od najjednostavnijih jela, veoma je korisna po naše zdravlje i sigurno ćeš je uvrstiti u svoj jelovnik. Spremili smo za tebe palentu od slatkog krompira, koja je servirana sa jajetom na oko i mikrozelenišem.

Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
| 1 šolja | Voda |
| 1 kocka | Bujon od povrća |
| 1/2 šolje | Palenta |
| 250g | Slatki krompir |
| 30g | Mladi sir |
| 2 kašike | Punomasno mleko |
| 2 kom. | Jaja |
| 40g | Mikrozeleniš |
Priprema
U loncu srednje veličine prokuvaj vodu sa kockom bujona povrća. Dodaj kukuruzno brašno i umuti dok se palenta ne zgruša. Smanji vatru, poklopi i ostavi da se kuva 25 do 30 minuta, povremeno mešajući.
Oljušti i iseckaj slatki krompir na komade. Stavi ga u lonac sa ključalom vodom i kuvaj dok ne omekša, oko 15 minuta. Ocedi krompir i izgnječi ga sa sirom i punomasnim mlekom. Dobijena smeša treba da bude glatka.
Kad su slatki krompir i palenta gotovi, pomešaj ih dok se dobro ne sjedine.
Isrpži jaja po svom ukusu. Podeli palentu u dve posude i prelij je prženim jajetom, mikrozelenišem i čili uljem.
Uživaj u toplom obroku sa voljenom osobom.