Palenta od slatkog krompira

Uz mikrozeleniš

45 minuta    2 porcije

Konkretan doručak ili lagana večera. Palenta važi za jedno od najjednostavnijih jela, veoma je korisna po naše zdravlje i sigurno ćeš je uvrstiti u svoj jelovnik. Spremili smo za tebe palentu od slatkog krompira, koja je servirana sa jajetom na oko i mikrozelenišem.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

1 šoljaVoda
1 kockaBujon od povrća
1/2 šoljePalenta
250gSlatki krompir
30gMladi sir
2 kašikePunomasno mleko
2 kom.Jaja
40gMikrozeleniš

Priprema

U loncu srednje veličine prokuvaj vodu sa kockom bujona povrća. Dodaj kukuruzno brašno i umuti dok se palenta ne zgruša. Smanji vatru, poklopi i ostavi da se kuva 25 do 30 minuta, povremeno mešajući.

Oljušti i iseckaj slatki krompir na komade. Stavi ga u lonac sa ključalom vodom i kuvaj dok ne omekša, oko 15 minuta. Ocedi krompir i izgnječi ga sa sirom i punomasnim mlekom. Dobijena smeša treba da bude glatka.

Kad su slatki krompir i palenta gotovi, pomešaj ih dok se dobro ne sjedine.

Isrpži jaja po svom ukusu. Podeli palentu u dve posude i prelij je prženim jajetom, mikrozelenišem i čili uljem.

Uživaj u toplom obroku sa voljenom osobom.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.