Pasta sa tikvicom i pestom
Uz mikrozeleniš
25 minuta 2 porcije
Danas spremamo rezance od tikvica sa mikrozelenišem! Ovi rezanci od tikvica preliveni pestom od bosiljka i badema čine savršen lagani prilog ili obrok.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
2 kom. | Tikvice |
1 šolja | Bosiljak |
1 čen | Beli luk |
2 kašike | Bademi |
1 kašika | Parmezan |
5 kašika | Maslinovo ulje |
1 kašika | Semenke bundeve |
30g | Mikrozeleniš |
Priprema
Koristeći spiralizator, pretvori tikvice u rezance. Stavi na nekoliko papirnih ubrusa, zarolaj i iscedi višak vode. Ostavi uvaljano da odstoji dok ne bude spremno za sotiranje.
Stavi bosiljak, beli luk, bademe i parmezan u posudu procesora hrane sa standardnim sečivom. Pulsiraj nekoliko puta dok smeša ne počne da se uklapa. Dok motor radi polako sipaj 3 kašike maslinovog ulja i nastavi da obrađuješ dok se potpuno ne sjedini. Izvadi pesto iz procesora za hranu i ostavi ga u maloj posudi dok ne bude spremno za upotrebu.
Zagrej preostalo maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodaj rezance od tikvica i dinstaj 3-5 minuta dok ne omekšaju. Ukloni sa vatre i dodaj pesto u tiganj. Mešaj dok tikvice ne budu premazane.
Podeli rezance od tikvica između dve činije ili tanjira, na vrhu stavi bundevine semenke i mikrozeleniš.