Besplatna dostava za narudžbine od 680 dinara!

Pasta sa tikvicom i pestom

Uz Mikro Brokoli

25 minuta    2 porcije

Danas spremamo rezance od tikvica sa Mikro Brokolijem! Ovi rezanci od tikvica preliveni pestom od bosiljka i badema čine savršen lagani prilog ili obrok.

Pakovanje Mikro Brokoli mikrozelenis mikrobilje

Mikro Brokoli

Mikro Brokoli ima blag slatkast ukus, što ga čini idealnim suptilnim dodatkom u mnogim jelima. Deca ga posebno vole, kako zbog blagog ukusa, tako i zbog hrskavih sitnih listova.

Sastojci

2 kom.Tikvice
1 šoljaBosiljak
1 čenBeli luk
2 kašikeBademi
1 kašikaParmezan
5 kašikaMaslinovo ulje
1 kašikaSemenke bundeve
30gMikro Brokoli

Priprema

Koristeći spiralizator, pretvori tikvice u rezance. Stavi na nekoliko papirnih ubrusa, zarolaj i iscedi višak vode. Ostavi uvaljano da odstoji dok ne bude spremno za sotiranje.

Stavi bosiljak, beli luk, bademe i parmezan u posudu procesora hrane sa standardnim sečivom. Pulsiraj nekoliko puta dok smeša ne počne da se uklapa. Dok motor radi polako sipaj 3 kašike maslinovog ulja i nastavi da obrađuješ dok se potpuno ne sjedini. Izvadi pesto iz procesora za hranu i ostavi ga u maloj posudi dok ne bude spremno za upotrebu.

Zagrej preostalo maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodaj rezance od tikvica i dinstaj 3-5 minuta dok ne omekšaju. Ukloni sa vatre i dodaj pesto u tiganj. Mešaj dok tikvice ne budu premazane.

Podeli rezance od tikvica između dve činije ili tanjira, na vrhu stavi bundevine semenke i Mikro Brokoli.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.