Pesto od semena bundeve
Uz mikrozeleniš
15 minuta
Nema poricanja, svi vole pesto od bosiljka. Međutim, za ljubitelje ovog zelenog sosa otkrićemo jednu odličnu alternativu: pesto od mikrozeleniša. Ova osvežavajuća verzija italijanske klasike je lagana, kremasta, puna nežnog ukusa i u potpunosti na biljnoj bazi!
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
1/2 šolje | Semenke bundeve |
1 čen | Beli luk |
1/4 šolje | Rendani parmezan |
1 isceđen | Limun |
1/2 šolje | Maslinovo ulje |
40g | Mikrozeleniš |
Priprema
Stavi sve sastojke za pesto, osim maslinovog ulja, u blender. Pulsiraj dok se sastojci ne izmrve.
Polako dodaj ulje, uz pulsiranje blendera, dok ne postigneš željenu glatkoću.
Koristi pesto odmah uz svoje omiljeno jelo ili ga čuvaj u hermetički zatvorenoj tegli u frižideru do 5 dana.