Pesto od semena bundeve

Uz mikrozeleniš

15 minuta

Nema poricanja, svi vole pesto od bosiljka. Međutim, za ljubitelje ovog zelenog sosa otkrićemo jednu odličnu alternativu: pesto od mikrozeleniša. Ova osvežavajuća verzija italijanske klasike je lagana, kremasta, puna nežnog ukusa i u potpunosti na biljnoj bazi!

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

1/2 šoljeSemenke bundeve
1 čenBeli luk
1/4 šoljeRendani parmezan
1 isceđenLimun
1/2 šoljeMaslinovo ulje
40gMikrozeleniš

Priprema

Stavi sve sastojke za pesto, osim maslinovog ulja, u blender. Pulsiraj dok se sastojci ne izmrve.

Polako dodaj ulje, uz pulsiranje blendera, dok ne postigneš željenu glatkoću.

Koristi pesto odmah uz svoje omiljeno jelo ili ga čuvaj u hermetički zatvorenoj tegli u frižideru do 5 dana.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.