Pesto od semena bundeve
Uz Mikro Grašak
15 minuta
Nema poricanja, svi vole pesto od bosiljka. Međutim, za ljubitelje ovog zelenog sosa otkrićemo jednu odličnu alternativu: pesto od mladih izdanaka graška. Ova osvežavajuća verzija italijanske klasike je lagan, kremast, pun nežnog ukusa graška i u potpunosti na biljnoj bazi!
Mikro
Grašak
Mikro Grašak je blago slatkog ukusa. Dodaj svežinu svojim jelima uz pomoć hrskave teksture listova ovog super mladog graška. Napravi pesto sos, dodaj ga u salatu ili domaći potaž.
Sastojci
1/2 šolje | Semenke bundeve |
1 čen | Beli luk |
1/4 šolje | Rendani parmezan |
1 isceđen | Limun |
1/2 šolje | Maslinovo ulje |
40g | Mikro Grašak |
Priprema
Stavi sve sastojke za pesto, osim maslinovog ulja, u blender. Pulsiraj dok se sastojci ne izmrve.
Polako dodaj ulje, uz pulsiranje blendera, dok ne postigneš željenu glatkoću.
Koristi pesto odmah uz svoje omiljeno jelo ili ga čuvaj u hermetički zatvorenoj tegli u frižideru do 5 dana.