Pica od spanaća i artičoke
Uz mikrozeleniš
35 minuta 4 porcije
Kada spojiš ukuse spanaća i artičoke, dobićeš sjajnu kombinaciju. Zato zagrej rernu, jer danas spremamo picu!
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
250g | Testo za picu |
1/4 šolje | Maslinovo ulje |
3-4 čena | Beli luk |
1 kašika | Limunov sok |
1 kašičica | Bosiljak |
2 šolje | Spanać |
1/2 kašičice | So i biber |
1 tegla | Artičoke |
250g | Mocarela sir |
1/4 šolje | Parmezan |
1/2 kom. | Limun |
50g | Mikrozeleniš |
Priprema
Zagrej rernu na 220 stepeni i podmaži pleh maslinovim uljem.
Na blago pobrašnjenoj površini razvuci testo dok ne postane tanko. Za baš tanku picu, podeli testo na dva dela i razvuci.
Prebaci testo na pripremljeni pleh za pečenje i testo namaži maslinovim uljem.
Dodaj beli luk, izrendanu koru limuna, bosiljak i prstohvat soli i bibera. Ravnomerno rasporedi po testu.
Dodaj spanać, artičoku i sir. Na vrh stavi 3-4 kriške limuna.
Prebaci u rernu i peci 10-15 minuta ili dok kora ne postane hrskava i sir se ne rastopi.
Izvadi picu iz rerne i prelij je limunovim sokom, bosiljkom i mikrozelenišem.