Pica od spanaća i artičoke

Uz mikrozeleniš

35 minuta    4 porcije

Kada spojiš ukuse spanaća i artičoke, dobićeš sjajnu kombinaciju. Zato zagrej rernu, jer danas spremamo picu!

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

250g Testo za picu
1/4 šolje Maslinovo ulje
3-4 čena Beli luk
1 kašika Limunov sok
1 kašičica Bosiljak
2 šolje Spanać
1/2 kašičice So i biber
1 tegla Artičoke
250g Mocarela sir
1/4 šolje Parmezan
1/2 kom. Limun
50g Mikrozeleniš

Priprema

Zagrej rernu na 220 stepeni i podmaži pleh maslinovim uljem.

Na blago pobrašnjenoj površini razvuci testo dok ne postane tanko. Za baš tanku picu, podeli testo na dva dela i razvuci.

Prebaci testo na pripremljeni pleh za pečenje i testo namaži maslinovim uljem.

Dodaj beli luk, izrendanu koru limuna, bosiljak i prstohvat soli i bibera. Ravnomerno rasporedi po testu.

Dodaj spanać, artičoku i sir. Na vrh stavi 3-4 kriške limuna.

Prebaci u rernu i peci 10-15 minuta ili dok kora ne postane hrskava i sir se ne rastopi.

Izvadi picu iz rerne i prelij je limunovim sokom, bosiljkom i mikrozelenišem.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.