Salata sa prelivom od bosiljka
Uz mikrozeleniš
 25 minuta
 25 minuta     2 porcije
 2 porcije
Danas spremamo salatu sa prelivom od bosiljka sa mikrozelenišem! Svi znamo da dobar preliv može da podigne obično povrće na potpuno novi nivo, a Indijski orasi čine ovaj preliv predivno kremastim i bogatim, dok bosiljak daje divnu svežu i blago slatku aromu. Uz mikrozeleniš je ova salata idealna kao lakši ručak ili večera.

Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
| 1 šolja | Zamrznuti grašak | 
| 5 kom. | List kelja | 
| 4 kom. | Mini krastavac | 
| 2 kom. | Mladi luk | 
| 40g | Mikrozeleniš | 
| 1/2 šolje | Indijski orah | 
| 1/4 šolje | Bosiljak | 
| 1/4 šolje | Voda | 
| 1 čen | Beli luk | 
| 1 kašika | Kvasac | 
| 1 kašičica | Limunov sok | 
| 1/4 kašičice | So | 
Priprema
Dodaj indijski orah u činiju i prelij provrelom vodom. Pusti da odstoji 20 minuta.
Dodaj vodu i grašak u malu šerpu. Uključi na najjaču toplotu i kuvaj dok grašak ne postane svetlo zelen i mekan.
Ocedi i prebaci grašak u posudu sa hladnom vodom da zaustaviš proces kuvanja.
Ocedi i isperi indijski orah. Dodaj indijski orah u blender velike brzine zajedno sa bosiljkom, vodom, belim lukom, kvascem, limunovim sokom i solju.
Pulsiraj dok ne postane glatko. Ako je teško da mešaš sve sastojke, dodaj 1 ili 2 kašike vode i ponovo promešaj.
Prebaci kelj u veliku činiju. Dodaj preliv i masiraj rukama 5 minuta.
Podeli kelj i grašak između dve činije. Dodaj krastavce, zeleni luk i mikrozeleniš.
 
                