Salata sa prelivom od bosiljka
Uz mikrozeleniš
25 minuta 2 porcije
Danas spremamo salatu sa prelivom od bosiljka sa mikrozelenišem! Svi znamo da dobar preliv može da podigne obično povrće na potpuno novi nivo, a Indijski orasi čine ovaj preliv predivno kremastim i bogatim, dok bosiljak daje divnu svežu i blago slatku aromu. Uz mikrozeleniš je ova salata idealna kao lakši ručak ili večera.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Superhrana za svaku priliku.
Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.
Sastojci
1 šolja | Zamrznuti grašak |
5 kom. | List kelja |
4 kom. | Mini krastavac |
2 kom. | Mladi luk |
40g | Mikrozeleniš |
1/2 šolje | Indijski orah |
1/4 šolje | Bosiljak |
1/4 šolje | Voda |
1 čen | Beli luk |
1 kašika | Kvasac |
1 kašičica | Limunov sok |
1/4 kašičice | So |
Priprema
Dodaj indijski orah u činiju i prelij provrelom vodom. Pusti da odstoji 20 minuta.
Dodaj vodu i grašak u malu šerpu. Uključi na najjaču toplotu i kuvaj dok grašak ne postane svetlo zelen i mekan.
Ocedi i prebaci grašak u posudu sa hladnom vodom da zaustaviš proces kuvanja.
Ocedi i isperi indijski orah. Dodaj indijski orah u blender velike brzine zajedno sa bosiljkom, vodom, belim lukom, kvascem, limunovim sokom i solju.
Pulsiraj dok ne postane glatko. Ako je teško da mešaš sve sastojke, dodaj 1 ili 2 kašike vode i ponovo promešaj.
Prebaci kelj u veliku činiju. Dodaj preliv i masiraj rukama 5 minuta.
Podeli kelj i grašak između dve činije. Dodaj krastavce, zeleni luk i mikrozeleniš.