Salata sa prelivom od bosiljka

Uz mikrozeleniš

25 minuta    2 porcije

Danas spremamo salatu sa prelivom od bosiljka sa mikrozelenišem! Svi znamo da dobar preliv može da podigne obično povrće na potpuno novi nivo, a Indijski orasi čine ovaj preliv predivno kremastim i bogatim, dok bosiljak daje divnu svežu i blago slatku aromu. Uz mikrozeleniš je ova salata idealna kao lakši ručak ili večera.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Superhrana za svaku priliku.

Dodaj šaku mikrozeleniša i daj svom jelu potpuno novu dimenziju. Ove biljke su super ukusne, zdrave, odlično izgledaju na tanjiru i ne traže skoro nikakvu pripremu.

Sastojci

1 šolja Zamrznuti grašak
5 kom. List kelja
4 kom. Mini krastavac
2 kom. Mladi luk
40g Mikrozeleniš
1/2 šolje Indijski orah
1/4 šolje Bosiljak
1/4 šolje Voda
1 čen Beli luk
1 kašika Kvasac
1 kašičica Limunov sok
1/4 kašičice So

Priprema

Dodaj indijski orah u činiju i prelij provrelom vodom. Pusti da odstoji 20 minuta.

Dodaj vodu i grašak u malu šerpu. Uključi na najjaču toplotu i kuvaj dok grašak ne postane svetlo zelen i mekan.

Ocedi i prebaci grašak u posudu sa hladnom vodom da zaustaviš proces kuvanja.

Ocedi i isperi indijski orah. Dodaj indijski orah u blender velike brzine zajedno sa bosiljkom, vodom, belim lukom, kvascem, limunovim sokom i solju.

Pulsiraj dok ne postane glatko. Ako je teško da mešaš sve sastojke, dodaj 1 ili 2 kašike vode i ponovo promešaj.

Prebaci kelj u veliku činiju. Dodaj preliv i masiraj rukama 5 minuta.

Podeli kelj i grašak između dve činije. Dodaj krastavce, zeleni luk i mikrozeleniš.

Poboljšaj svoju ishranu i ojačaj imunitet.